ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ο Δήμος Αποκορώνου , τηρεί πιστά τις νομοθετικές διατάξεις για την ευζωία και προστασία των αδέσποτων ζώων μας, ως μέγιστο δείγμα του πολιτισμού μας.

Παρά τις αντιξοότητες προσπαθεί ν’ αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, εγκαταστάσεις και κάθε μέσο που μπορεί να συμβάλλει στη διαχείρισή τους.

Έχει δημιουργηθεί αυτοτελές Γραφείο για τα αδέσποτα ζώα με υπάλληλο αποκλειστικής απασχόλησης στο κτίριο του Δημαρχείου Βρυσών με τηλ. Επικοινωνίας 2825340321, υπεύθυνη κα. Ν. Νιολάκη
Γίνεται ηλεκτρονική καταγραφή των αδέσποτων ανά χωριό για την καλύτερη φροντίδα και σίτιση μέσω υπαλλήλων του δήμου και δικτύου εθελοντών
Διαθέτει επιπλέον πιστώσεις στον προϋπολογισμό για να αυξηθούν οι στειρώσεις , η υγειονομική φροντίδα , η σίτιση και ο εξωραϊσμός και η αναβάθμιση των απαραίτητων χώρων προσωρινής φιλοξενίας και ανάρρωσης των ζώων.

Έχει απλωθεί ένα «δίχτυ προστασίας» για τα αδέσποτα για να αποφευχθούν άσχημες εικόνες και εικόνες ντροπής γιατί τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας και εμείς πρέπει να ανταποκρινόμαστε στο δικαίωμά τους αυτό.